Najnovije

OPA, MILOGORCI, ŠTA ĆETE SAD?! Kurti najavio svoj prvi potez kad postane premijer, Crna Gora u šoku!

Kandidat za premijera privremenih institucija Kosova Aljbin Kurti poručio je da su odnosi Kosova sa Crnom Gorom veoma dobri, i da Priština ceni stav Crne Gore kada je reč o nezavisnosti Kosova, kao i podršku CG za integraciju tzv. Kosova u međunarodne institucije.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Ipak, to ne znači da se neće zalagati za novu demarkaciju granice sa Crnom Gorom.

Umesto demarkacije granice sa Crnom Gorom, postavili smo novu granicu, sa kojom je Kosovo izgubilo 8.200 hektara zemlje.

- Grešku je napravila naša komisija, koja, umesto da se oslonila na geografske mape i granice obe federalne jedinice iz Ustava Jugoslavije 1974. godine, ona je u obzir uzela samo katastarske knjige, pri čemu je teret dokazivanja pao isključivo na našu stranu. Time je Kosovu učinjena velika šteta - kazao je Aljbin Kurti.

Lider Pokreta Samoopredeljenje je poručio da veruje u razumevanje Crne Gore po pitanju demarkacije granice sa takozvanim Kosovom.

- Čim preuzmem dužnost novog premijera, želim da se sastanem sa predsednikom Vlade Crne Gore i sa vlastima u Podgorici, i da vidim šta se može uraditi. Razmotrićemo mogućnosti i potruditi se da u ovom dogovoru ne bude gubitnika. Verujem da ću naići na razumevanje druge strane. Uostalom, imamo sporazum između predsednika Tačija i Filipa Vujanovića od 16 februara 2018. godine o korekciji demarkacije, koji nam u tome može pomoći - saopštio je Kurti.

Pročitajte OVDE  šta to Srbija duguje a Kurti zahteva.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA