Najnovije

DRECUN UPOZORAVA SRBIJU: Srpske svetinje i srpski narod na KiM pod stalnom pretnjom!

Napadi na srpski narod i srpske svetinje na Kosovu su konstantni, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun komentarišući hapšenje muškarca u Prištini koji je planirao da izvede teroristički napad na manastir Dečane.

Milovan Drecun (Foto: Jutjub)

Uz ocenu da je to malo neobičan događaj, da neko nekog opljačka na ulici i onda ga tera da izvede teroristički napad, Drecun je dodao da je očito da se radi o nekom amateur i da profesionalci to rade drugačije.

“Nema nikakve dileme da su srpski narod i njegove svetinje konstantno pod pretnjom, da im je bezbednost ugrožena i da uvek može da dođe do izvođenja nekog terorističkog akta, odnosno napada i na ljude i na njihovu imovinu, i to traje. Na svu sreću tamo je KFOR koji kako-tako uspeva da obuzda ozbiljnije terorističke akcije – rekao je Drecun za TV Pink.

Uabrinjava ga kaže, snažno prisustvo radikalnih islamista, ekstremista i džihadista povratnika koji su ratovali u redovima Islamske države i Al Kaide.

“ Oni imaju borbeno iskustvo, oni su dovoljno radikalizovani da mogu da krenu izvođenje novih terorističkih akcija i to će biti element koji značajno povećava pretnju i ugrožava bezbednost srpskog naroda i njegovih svetinja i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve” – rekao je Drecun.

On smatra da ne postoji politička volja u Prištini da se ozbiljnije pristupi tom problemu.

“ Kada imate institucije koje su toliko kriminalizovane, koje su toliko kompromitovane i sklone korupciji, onda ne možete realno da očekujete da oni pruže zaštitu svim svojim građanima, posebno ne srpskom narodu, jer upravo te institucije tretiraju Srbe kao građane drugog reda” kazao je Drecun.

Prema njegovim rečima na političkoj sceni na Kosova prisutna je oštra radikalizacija zbog izjava koje daju Aljbin Kurti, Ramuš Haradinaj i mnogi drugi što, kako kaže, dodatno podstiče i ohrabruje ekstremiste da mogu da krenu u neku terorističku akciju prema srpskom narodu.

Kurti ne želi Pacolija i LJimaja u novoj vladi! Mogući novi izbori na Kim? Više o tome OVDE.

Izvor: pink.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA