Najnovije

NEMAČKI PARLAMENTARAC SE RADUJE RASPADU ZAPADNE ALIJANSE: Amerikanci zajedno sa Turskom, kopaju grob NATO-u!

Nemački parlamentarac Aleksander Noj saglasio se sa izjavom predsednika Francuske Emanuela Makrona o krizi NATO saveza, dodavši da je raspad tog pakta za njega dobrodošao.

Zastava NATO-a (Foto: Jutjub)

“Sjedinjene Američke Države, zajedno sa Turskom, kopaju grob NATO-u, usled toga što ga eksploatišu isključivo u svoju korist”, rekao je predstavnik Leve stranke Aleksander Noj.

“Amerika je donedavno težila isključivo ostvarenju njihovih interesa, uključujući ono što su radili kroz NATO, a već nekoliko godina svedoci smo da Turska prati taj trend. NATO se raspada, i to dočekujem širom raširenih ruku”, dodao je Noj.

Nojeva izjava usledila je skoro nedelju dana nakon što je predsednik Francuske Emanuel Makron proglasio moždanu smrt NATO-a, aludirajući na nepredvidivost i nemogućnost oslanjana na SAD, dok je na mestu predsednika Donald Tramp.

Međutim, Makronova izjava naišla je na kritiku nemačke kancelarke Angele Merkel i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji su kritikovali predsednika Francuske zbog upotrebe drastičnih reči. Ujedno su istakli da NATO treba da ostane glavni stub garancije nemačke sigurnosti.

Uprkos tome, izjava francuskog predsednika ponovo je pokrenula talas započet prošle godine kada su Makron i Merkelova istakli značaj postojanja evropske vojske nezavisne od SAD i NATO-a, kako bi bila sposobna da sama sebe brani.

Pročitajte OVDE kakav je plan islamista za Evropu.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA