Najnovije

SVE PLAĆENO UNAPRED! Rusija naoružava još jednu veliku silu sa Istoka moćnim raketnim sistemom S-400!

Rusija je počela proizvodnju raketnog sistema S-400 namenjenog Indiji, a obaveze iz ugovora o isporuci biće ispunjene do 2025. godine, rekao je izvršni direktor ruskog državnog proizvođača, Rosteka, Sergej Čemezov.

Ruski raketni sistem S-400 (Foto: Jutjub)

On je na sajmu Dubai eršou 2019 naveo da je Indija unapred platila porudžbinu, ali nije želeo da otkrije cenu, prenosi Tass.

NJu Delhi je najavio da planira da kupi rukski raketni sistem S-400 još 2015. godine, a tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Indiji prošle godine potpisan je ugovor vredan 5,43 milijarde dolara.

Ugovor o isporuci ruskih helikoptera Indiji za šest meseci

Ugovor o isporuci i lokaciji proizvodnje ruskih helikoptera Kamov Ka-226T za indijsko ministarstvo odbrane mogao bi da bude potpisan u narednih šest meseci, izjavio je izvršni direktor kompanije Rosoboroneksport Aleksandar Mihejev.

"Dogovorena je zajednička lokacija, a izgled helikoptera će se ažurirati u skladu sa zahtevima indijskog ministarstva odbrane. Nadamo se da će projekat biti završen u narednih šest meseci", rekao je Mihejev na sajmu aviona Dubai eršou 2019.

Prema njegovim rečima, rad na helikopteru je već počeo, a uslovi ugovora biće usklađeni sa procedurama koje je usvojilo indijsko ministarstvo odbrane.

Rusija i Indija potpisale su 2015 godine međuvladin sporazum o isporuci lakih helikoptera Ka-226T indijskoj strani i njihovoj proizvodnji na teritoriji te zemlje.

Dokumentom je predviđena isporuka 60 helikoptera proizvedenih u Rusiji i proizvodnja još 140 u Indiji, u zajedničkom postrojenju.

U februaru ove godine kompanija Rašan helikopters holding potpisao je memorandum o razumevanju za indijskim kompanijama o proizvodnji komponenti za sklapanje helikoptera.

Pročitajte OVDE ko još kupuje S-400 od Rusije.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA