Najnovije

TRKA U NAORUŽANJU, NAJVAŽNIJA TRKA NA SVETU? Pojavilo se novo oružje za borbu protiv bespilotnih letelica!

Australijska kompanija predstavila veoma kompaktan uređaj za borbu protiv bespilotnih letelica. Zanimljivo je da se ovo sredstvo može nakačiti na automatsku pušku poput laserskog obeleživača cilja ili potcevnog bacača granata.

Puška za obaranje bespilotnih letelica (Foto: RIA)

Australijska kompanija Zone Advanced Protection Systems predstavila je svoju gamu proizvoda koja je namenjena borbi protiv bespilotnih letelica. Posebnu pažnju vašeg autora, privukao je kompaktan uređaj koji se nalazio na maketi automatske puške M-4.

Za sada nisu poznate tehničko-taktičke karakteristike ovog uređaja, ali su zato interesantne njegove dimenzije. Pretpostavka je da njegova masa relativno mala s obzirom da se radi o sredstvu koje se sastoji od elektronike, i čvrstog kućišta od visokotporne plastike.

Ovo omogućava da skoro svaki pripadnik oružanih snaga dobije novu taktičku mogućnost, jer se novo sredstvo može nakačiti na automatsku pušku poput drugih elemenata opreme (refleksni nišani, taktičke baterije i sl.). Potrebno je samo da automatska puška bude opremljena Pikatini šinama na koju se ovaj uređaj može nakačiti.

U poslednje vreme smo svedoci velike ekspanzije bespilotnih letelica prilikom izvođenja borbenih dejstava. Posebnu opasnost predstavlja njihova dostupnost koju koriste mnogobrojne terorističke ali i kriminalne grupe.

Oni ove letelice koriste za izvođenje visokopreciznih napada na svoje suparnike i pripadnike službi bezbednosti. Tom prilikom se dronovi koriste obično u dve varijante. Kao udarna bespilotna letelica koja nosi ubojna sredstva, ili kao klasična kamikaza koja se zaleće u cilj i aktivira svoje eksplozivno punjenje.

Kako su Kurdi pokušali da zapale rusko-tursku patrolu, pročitajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA