Najnovije

DŽIHADISTE STIGLA BRUTALNA OSVETA! Teroristi ponovo krenuli na drevni grad, a Rusi potom digli avione i sravnili neprijatelja sa zemljom!

Pripadnici Islamske države izveli su veliki napad na položaje Sirijske arapske armije (SAA) istočno od grada Palmire.

ID ne odustaje od Palmire (Foto: Jutjub)

Kako je preneo jedan vojni izvor, terorističke grupe su izvele napad na SAA u oblasti Badijah Al-Suknah koji se nalazi istočno od Palmire. Pripadnici Islamske države su uspeli da nateraju sirijsku vojsku na povlačenje prema Palmiri.

Međutim, kako navodi ovaj izvor, borci Islamske države su uspeli samo na kratko da napreduju, pošto su se u borbe uključili ruski i sirijski avioni.

Usledilo je žestoko bombardovanje ruskih i sirijskih aviona po džihadistima, koji su se razbežali iz ovog područja. Prema poslednjim informacijama, među pripadnicima ID ima veliki broj poginulih i ranjenih.

Lokalni mediji podsećaju da SAA periodično sprovodi akcije češljanja terena u ovoj oblasti na istoku Homsa. Međutim, pripadnici ID se kriju po pećinama i tunelima i često uspeju da se sakriju od napada SAA.

Pojedine ćelije Islamske države vešto se kriju u pustinjskim delovima Sirije. Oni se kriju po planinama i pećinama, koje im omogućavaju da se pregrupišu i onda krenu u nove napade na SAA.

Pročitajte OVDE koja je dva ključna grada osvojila SAA.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA