Najnovije

VELJA ILIĆ GRMI NA VLAST: Hoće po svaku cenu da promene Ustav da bi priznali tzv. Kosovo

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio  je da je najava ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića o promeni Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi „skandalozna“.

“Ovo što oni pokušavaju da urade sa tim Zakonom je skandal. Prosta većina od broja izašlih da bude dovoljna za rešavanje dva ključna pitanja koja se tiču dalje sudbine Srbije - Ustav i KiM. Oni po svaku cenu hoće da promene Ustav i to proturaju dok se cela nacija bavi zdravstvenim stanjem predsednika Srbije”, rekao je Ilić.

On je dodao da „niko normalan tako važna pitanja ne rešava preko kolena“.

“Da bude dovoljna polovina od izašlih broja birača, a ne kao čak ni do sada da to bude 50 odsto plus jedan birač. Pa to znači da mogu da rade šta hoće i kako hoće, to je van pameti. To je jedna teška podvala koja se podmeće građanima Srbije“, ocenio je Ilić.

On je dodao da je neshvatljivo da „režim koji drži 90 odsto medija napada ono malo novinara koji se usude da postave pitanje i da odbranečast i ugled profesije.”,

“A onda se predsednik pravi da mu je skočio pritisak od novinarskih pitanja na koja neće da odgovori. Evo i ja ću da pitam predsednika kako ga nije sramota? Laže ko pas. Zašto Vučiću braniš neodbranjivo? Zašto ne kažeš ko je investitor Beograda na vodi? Zašto ne kažeš da se to pravi parama koje su uzete od izgradnje autoputeva? Za to postoje dokazi koje sam poslao i nadležnim organima i tebi predsedniče. Zašto nisi smenio Zorana Babića posle nesreće na naplatnopj rampi, nego ga štitiš i braniš i ako cela Srbija zna da je on vozio? Zašto Sinišu Malog zbog lažnih diploma? Da ti ja kažem predsedniče, ti dobijaš visok pritisak od tvojih laži. Zašto više lažeš građane Srbije, predsedniče?“, upitao je Ilić.

Ilić je rekao  da „hiljadama ljudi skače pritisak od predsednika i od politike koju vodi, od toga što ne mogu da prežive mesec i sastave kraj s krajem”.

“Kako je nama koji tebe gledamo svaki dan kako nas lažeš i mažeš, kako braniš sve te kriminalce koje si okupio oko sebe? Nisi ti glup toliko da ne znaš šta rade. Pitanje je da li ih braniš zato što si i ti u sve to umešan. Skloni sve te oko sebe, Vučiću, ako si pošten. Smeni Malog“, poručio je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je istakao da je jasno da „ Vučić pravi svoju opoziciju”.

“Ti Vučiću si sve kupio, a što nisi sve bi da kupiš i ti za sve da se pitaš. Uveo si nam „mali Šengen“ na velika vrata i još se time hvališ. Da na ovu našu muku staviš tačku. Kada si bio na VMA što nisi konsultovao još neke stručnjake, siguran sam da bi te još zadržali“, rekao je Ilić.

Pročitajte OVDE šta je Aleksandar Vučić poručio posle izlaska sa VMA.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA