Najnovije

DOBILI ŠTA SU TRAŽILI: Posle neuspele ofanzive militanata na položaje SAA, ruski bombarderi žestoko odgovorili!

Sirijska arapska armija (SAA) odbila je 1. novembra napad velikog obima koji su pokrenuli Hadžat Tahrir al-Šam i njegovi saveznici u severnoj Latakiji.

Ruski avioni (Foto: Jutjub)

Sirijski provladini izvori potvrdili su da je vojska uspela da povrati sve položaje koje je izgubila u prvim satima napada, uključujući strateški važan grad Tel Rašo. Desetine pripadnika sirijskih snaga ubijeni su i ranjeni dok su odbijali napad.

U pokušaju zataškavanja svog neuspeha, HDŽT povezana sa Al-Kaidom i njenim saveznicima Sirijske nacionalne armije (SNA) tvrdila da je ta ofanziva bila samo velika operacija.

Aktivisti povezani sa ovom frakcijom i njihovim saveznicima otkrili su da su militanti prvobitno želeli da pređu glavnu odbrambenu liniju SSP-a u severnoj Latakiji, verovatno da dođu i napadnu civilna područja u regionu.

Neuspeli napad izazvao je snažan odgovor ruskih vazduhoplovnih snaga. Ruski ratni avioni izvršili su 1. i 2. novembra niz snažnih vazdušnih napada na položaje militanata u severnoj Latakiji, uglavnom oko grada Kabani.

Jedinice SSP-a u severnoj Latakiji planiraju da pokrenu vojnu operaciju za suzbijanje rastuće terorističke pretnje u regionu.

Pročitajte OVDE  sve o žestokim brobama oko Kabanija.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA