Najnovije

LAŽNO POVLAČENJE? Počelo utvrđivanje američkih položaja u Siriji! Ne ispuštaju naftna polja iz svojih kandži!

Koalicija predvođena SAD-om radi na uspostavljanju nove vojne baze u blizini pograničnog grada Kamišli na severoistoku Sirije, izvestila je 2. novembra Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Američka vojska (Foto: amry. mil)

Prema podacima Sirijske opservatorije, mesto će biti uspostavljeno danas, u subotu. Američke snage preći će iz Al-Hasake u Kamišli da bi tamo postavile stalni položaj ", navodi se u izveštaju monitoring grupe sa sedištem u Velikoj Britaniji.

U popodnevnim satima, američka jedinica stigla je u grad Hemo, 4km zapadno od Kamišlija, gde je sprovela patrolu. U gradu se već nalazi vojna baza koalicije koju predvodi SAD.

Sjedinjene Države povukle su se prošlog meseca iz nekoliko baza u severnoj al-Hasaki kao deo naredbe o povlačenju, što je olakšalo napad pod vođstvom Turske na severoistok Sirije. Sada Vašington radi na učvršćivanju svog vojnog prisustva u regionu.

Izvori u Deir Ezoru izvestili su da se Sjedinjene Države možda pripremaju za uspostavljanje velike baze u bivšem sirijskom odbrambenom mestu. SAD otvoreno radi na kontroli svih naftnih polja na severoistoku Sirije.

Šta su Kurdi odgovorili Amerima pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA