Najnovije

SRAMOTNA PRETNJA PALMERA BEOGRADU ZBOG SLOVENSKOG BRATSTVA: Uvešćemo sankcije Srbije zbog vojne saradnje sa Putinom i Rusijom

Predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izrazio je zabrinutost zbog prisustva ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi, ako Beograd kupi rusku vojnu opremu, to vodilo riziku da joj budu uvedene posebne sankcije.

Metju Palmer (Foto: Jutjub)

“Postoji doza zabrinutosti zbog raspoređivanja ruske vojne opreme na teritoriji Srbije, ali i zbog mogućnosti da Srbija zahteva specifične ruske sisteme, što bi vodilo riziku da joj se uvedu posebne sankcije zbog kupovine ruske vojne opreme, ali se nadamo da su naši srpski partneri toga svesni i da će biti oprezni s takvim transakcijama” rekao je Palmer.

Ocenivši da SAD imaju jako vojno partnerstvo sa Srbijom, kao i da je "najbolji vojni partner Srbije upravo Amerika", Palmer je ukazao da to "ne znači da Srbija ne treba da sarađuje i sa Rusijom i da i sa Moskvom stvara vojno partnerstvo".

“Ipak, mi cenimo naš odnos sa Beogradom i mislimo da je naša vojna veza prepoznatljivija od bilo čega što Rusija radi na tom polju sa Srbijom”, rekao je Palmer za severnomakedonsku televiziju "Alsat" komentarišući nedavne srpsko-ruske vojne vežbe "Slovenski štit" i prisustvo sistema S-400 u Beogradu.

Na nedavno održanoj vojnoj vežbi Rusije i Srbije pod nazivom "Slovenski štit 2019" u Batajnici prvi put je van ruske teritorije bio raspoređen jedan od najjačih raketnih sistema S-400.

Pročitajte OVDE kako su Amerikanci saterali Srbiju uza zid.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA