Najnovije

PUTIN LUPIO ŠAMAR ZAPADU: Predstavljen projekat internet verzije Velike ruske enciklopedije

"Velika ruska enciklopedija" u Ufi je predstavila projekat elektronskog naučnog i obrazovnog portala, predloženi ruski analog "Vikipediji".

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Sergej Kravec, glavni urednik naučne izdavačke kuće "Velika ruska enciklopedija", rekao je regionalnim enciklopedistima kako će se sadržaj portala distribuisati po polju znanja. Na primer, elektronske informacije o istoriji i arheologiji u "Velikoj ruskoj enciklopediji" zauzimaće 21% prostora, nauka o čoveku i društvu - 9%, nauka o zemlji - 8%, prenose RIA Novosti.

"Biće odeljci za književnost i lingvistiku, kulturu i sport, hemijske, fizičke i matematičke nauke, muziku, biologiju i mnogi drugi odeljci", dodao je Kravec.

Napomenuo je da će se portal godišnje ažurirati sa 20 hiljada enciklopedijskih koncepata.

Predsednik Vladimir Putin je na sednici Saveta za ruski jezik 5. novembra izrazio je uverenje da bi elektronska verzija "Velike ruske enciklopedije", za razliku od "Vikipedije", mogla postati izvor pouzdanih informacija.

Knjige "Velike ruske enciklopedije" objavljene su od 2004. do 2017. godine. Pored toga, sada istoimena izdavačka kuća radi na stvaranju sličnog nacionalnog interaktivnog enciklopedijskog portala.

Severna Koreja neće prisustvovati samitu u Južnoj Koreji! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA