Najnovije

ŠAMPIONSKI: Zvezda druga u Evropi, ispred Liverpula, Ajaksa, Barse, Juvea...

Fudbaleri Crvene zvezde jedan su od najuspešnijih klubova Evrope. Crveno-beli drže drugo mesto na listi neporaženih klubova na domaćem terenu u nacionalnim prvenstvima. Ispred izabranika trenera Vladana Milojevića samo je austrijski Red bul Salcburg, a iza takvi velikani poput Liverpula, Ajaksa, Juventusa...

Igrači Crvene Zvezde (Foto: Jutjub)

Kada se pogledaju nacionalna prvenstva, fudbaleri Crvene zvezde odigrali su čak 47 utakmica u kojima nisu osetili gorčinu poraza na stadionu „Rajko Mitić“. Od tih 47 mečeva, ostvarili su 44 pobede i odigrali samo tri nerešene utakmice.

Ekipa dvostrukog uzastopnog prvaka Srbije nije poražena na domaćem terenu više od dve godine, tačnije od 18. aprila 2017, kada su u uzbudljivoj i sudijski kontroverznoj utakmici izgubili od Partizana rezultatom 1:3. Bio je to 154. večiti derbi, golove za Partizan dali su Leonardo dva puta i Tavamba, kao i Boaći za Crvenu zvezdu.

Sa Marakane su se tada žalili na sudiju Danila Grujića da kod 1:1 nije isključio Leonarda zbog udaranja laktom Frimponga, te da nije svirao faul nad golmanom Manojlovićem kada je Tavamba dao drugi gol glavom.

Zanimljivo, Red bul Salcburg odigrao je više utakmica od Crvene zvezde - 51, a upisao isti broj pobeda 44. Slavni Liverpul ima skor od 45 utakmica i 35 pobeda, a onda slede Galatasaraj 40/33, Ajaks 34/31, Dinamo Zagreb 25/23, Juventus 25/21, Seltik 23/21, PAOK 22/21, Šahtjor 20/16...

Vladan Milojević neporažen u ligi

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nikada nije izgubio na Marakani u utakmicama Superlige, što je podatak vredan poštovanja. To je od juna 2017. skoro dve i po godine. Imao je neuspeha u Kupu Srbije, kada je izgubio u finalu od Partizana i evropskim mečevima Lige šampiona i Lige Evrope, ali nikada nije poražen u nacionalnom prvenstvu.

Najluđi nokaut pogledajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA