Najnovije

KOŠMARNI STRAH: Amerikanci zaziru da su Rusija i Kina u stanju da razaraju sve i na teritoriji SAD!

Rusija i Kina u budućim ratovima mogu iskoristiti svoje tehnologije za precizne i razorne udare po američkim vojnim bazama i logističkim sistemima i na teritoriji samih Sjedinjenih Država – objavio je uticajni list Forin Polisi..  

Ilustracija (Foto: Pablik/Pravda)

I naveo da ostvareni progres u aerokosmičkoj sferi i robototehnici – sa korišćenjem 3D-printera i nanomaterijala – omogućavaju proizvodnju još smrtonosnijih raketa i teško primernih dronova sa dva puta moćnijim bojevim glavama koji mogu prelaziti „interkontinentalna rastojanja“.

FP je u ovom kontekstu upozorio svoj vojno-državni vrh da nove ruske i kineske tehnologije vode zastarevanju američkog načina ratovanja i da SAD više nisu spremne da brzo odreaguju na napad Rusije ili Kine koje će u doglednoj budućnosti biti u stanju da u napad na SAD uključe nezamislivo veliki broj raketa i dronova koji će sejati haos na teritoriji SAD.

Još konkretnije: da će uništavati infrastrukturu, skladšta municije i ratnu tehniku unutar američkih vojnih baza.

Isti list opominje svoje da većina američkih vojnih objekata nema protivraketnu zaštitu niti zaštićena skloništa.

Pored toga, američki ratni brodovi i avioni često su jedni pored drugih, a veza između jedinica i komandi ostvaruje se preko satelita koji su „takođe ranjivi“.

Izlaz vidi u postavljanju američkih lansirnih raketnih rampi i dronova na teritoriji zemalja koje se graniče sa Rusijom i Kinom.       

List tvrdi da to neće lako proći jer ratna mornarica želi više brodova a ne raketa, a avijacija – avione sa pilotima, a ne dronove…

Pročitajte OVDE  zašto je Putin pohvalio rusku vojsku.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA