Najnovije

OVO ĆE IZAZVATI BURNE REAKCIJE: Putin uporedio islam i pravoslavno hrišćanstvo! Evo šta je rekao!

Pravoslavno hrišćanstvo i islam zasnivaju se na istim osnovnim vrednostima, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju na verskoj konferenciji u Kirgistanu.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Konferencija, pod nazivom „Pravoslavlje i islam - religije mira“, imala je za cilj da promoviše međuetnički i međureligijski dijalog između Rusije i Kirgistana.

- Islam i pravoslavno hrišćanstvo, baš kao i druge svetske religije, zasnivaju se na temeljnim humanističkim vrednostima od trajnog značaja - na milosti i ljubavi prema bližnjima, pravdi i poštovanju ljudskih bića - rekao je Putin, prenosi "Moskov tajms".

Govor koji je na konferenciji pročitao ambasador Rusije u Kirgistanu Nikolaj Udovičenko podstičeje saradnju između vladinih agencija i verskih organizacija radi jačanja „građanskog mira i dogovora“ između dveju zemalja.

Ruski predsednik je dodao da je „ključno“ da se te veze sačuvaju za buduće generacije i da se „(pojača) uloga verskih organizacija u zaštiti i unapređenju duhovnih, moralnih i porodičnih vrednosti“.

Islam je druga po veličini religija u Rusiji iza pravoslavnog hrišćanstva i očekuje se da će se rusko muslimansko stanovništvo udvostručiti u narednih 15 godina. Većina stanovništva Kirgistana su muslimani.

Pentagon želi da blokira ruski severni morski put! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA