Najnovije

OVOLIKO KOŠTA “NEZAVISNOST” KOSOVA: Objavljen iznos uplaćen Amerikancima za lobiranje!

Iako ni posle nešto više od mesec dana od vanrednih parlamentarnih izbora još nema ozbiljnije najave o formiranju nove kosovske vlade, sa računa kosovskog ministarstva inostranih poslova uplaćeno je 90.000 dolara američkoj kompaniji za potrebe lobiranja. Kako su preneli elektronski mediji na Kosovu i Metohiji, Bedžet Pacoli za te namene izabrao je kompaniju "Global stratedžik advajzori" u vlasništvu DŽejmsa Mengesa, bliskog Rudiju Đulijaniju, bivšem gradonačelniku NJujorka, a sada advokatu američkog predsednika Donalda Trampa, da mu pomogne da se obrati vladinim zvaničnicima i američkim privrednicima u okviru lobiranja.

Vašington, KiM (Foto: pixabay. com/pravda.rs)

Dokumenti tog sporazuma objavljeni su na sajtu Ministarstva pravde SAD, što je i obaveza. U stavu 10 se pojašnjava da će prištinsko ministarstvo američka kompanija savetovati o tome kojim bi se zvaničnicima SAD trebalo obratiti u različitim prilikama, kao i da će tumačiti njihove povratne informacije i odgovore. Akontacija u iznosu od 90.000 dolara kompaniji transferisana je 17. oktobra.

Kako navode pojedini politički analitičari sa KiM, sumnja se da je novac koji je uplaćen sa računa ministarstva zapravo prikupljen od Albanaca iz dijaspore koji su najpoznatiji po švercu droge i oružja.

- Poznato je da su Albanci i pre par godina izdvojili milionske sume novca za lobiranje tako da su na prvi "talas" priznavanja Kosova uticali pre svega bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova supruga, koji su dobili čak po 50 miliona evra - ističe jedan srpski analitičar sa KiM.

Albanci su, inače, u sve većoj panici zbog neprekidnog povlačenja priznavanja Kosova koje je u poslednjih godinu dana značajno intenzivirano.

Kurti organizuje marš za nacionalno ujedinjenje u Tirani!Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA