Najnovije

TRIPOLI: „Pancir-S1“ oborio američku bespilotnu letelicu MQ-9?!

Hibridni raketno-topovski PVO sistem kratkog dometa „Pancir-S“ oborio je američku bespilotnu letelicu MQ-9 „Reaper“. Incident se desio iznad libijskog grada Tripoli. Ovu informaciju je objavio internet portal Freedom-news pozivajući se na libijske izvore.

Pancir-S (Foto: Ria)

Danas se pojavila vest o obaranju jedne bespilotne letelice za koju se tvrdi da pripada američkim oružanim snagama. Prema pisanju internet portala tsn24. ru oboren je bespilotna letelica MQ-9. Ovo je potvrdila i Komanda američkih snaga koja je zadužena za Afriku, koja je tim povodom objavila i saopštenje. U njemu se govori da je iznad Tripolija oborena jedna bespilotna letelica, bez preciziranje o kojoj letelici se konkretno radi sem da nije bila naoružana.

 „Dana 21.novembra ove godine u rejonu grada Tripoli, izgubljen je daljinski upravljan leteći aparat. On je učestvovao u operaciji procene nivoa bezbednosti i praćenja ekstremističke aktivnosti. Ove aktivnosti imaju izuzetno veliki značaj za uspešnu borbu sa terorizmoim na teritoriji Libije“ – navodi se u saopšštenju koje je preneo izvor.

Pročitajte OVDE   od čega to Ameri imaju košmarni strah.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA