Najnovije

GENERAL LAZAREVIĆ OTKRIO PAKLENI PLAN ŠIPTARA: Spremaju teške provokacije, a ovo je njihov cilj!

Albanci žele da izazovu sukobe i udare na Srbe na Kosovu, ali sam siguran da Srbija neće dozvoliti da se ponovi pogrom našeg naroda kakav se desio 1999. i 2004. godine – kaže general Vladimir Lazarević, koji je tokom NATO bombardovanja bio komandant Prištinskog korpusa Vojske Srbije.

General Vladimir Lazarević (Foto: Jutjub)

Ocenjuje i da je projekat izgradnjelažne države Kosovo potpuno propao.

Kako kaže, pretnje pogromom  ne prestaju ni 20 godina nakon NATO agresije, te da u poslednje vreme jačaju neprijateljski tonovi od Albanaca.

Hoće „Veliku Albaniju“

- Neizvesnost po bezbednost srpskog naroda je velika i upozoravajuća. Ne sumnjam u njihove namere da izazovu pogrom i ostvare ideju „Velike Albanije“. Jedina brana takvoj agresiji je to što Srbija neće dozvoliti da se ponove 1999. i 2004. Moja procena je da smo mi skupa kao narod, kao država Srbija, spremni da štitimo sebe i svoj integritet i da ćemo to držati pod kontrolom . Neće nas uplašiti nikakve pretnje. Za sada je situacija pod kontrolom zahvaljujući vlastima u Srbiji, koje na KiM neće dozvoliti ni „Bljesak“, ni „Oluju“, akcije kakve su izvršene  na delu srpske teritorije u Republici Srpskoj Krajini  - kaže Lazarević.

On smatra da je namera prištinskih Albanaca da isprovociraju Srbiju kako bi na kraju i NATO reagovao.

Odbrana svetinja

- Pre 20 godina, mi koji smo branili KiM u sastavu Prištinskog korpusa nismo razmišljali o tome ko nas napada, već o tome koje svetinje branimo. Nas je napadao čitav NATO pakt, i to na KiM. Neki kažu da je to bio mali treći svetski rat, ali mi nismo o tome razmišljali. Više desetina hiljada branilaca zemlje na KiM branili su ono što se mora braniti svojim životom, to smo radili – dodaje Lazarević.

Direktorka američke fondacije poslala poruku Srbima! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA