Najnovije

KONTRAUDAR: Zatraženo da se otvore stenogrami Bajdenovih razgovora sa Porošenkom

Američki senator-republikanac Lindsi Grejem zatražio je da se pravni komitet Senata SAD, kojim rukovodi, upozna sa stenogramom razgovora bivšeg potpredsednika SAD, DŽoa Bajdena, sa eks-predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Petro Porošenko (Foto: Ria)

Istovremeno je od Stejt departmana zatražio „materijale o ukrajinskoj kompaniji Burisma u čijem rukovodstvu je bio Bajdenov sin Hanter“.

Grejem nije do kraja otvorio karte, ali je i bez toga jasno da je to kontraudar usmeren protiv demokrata koji u Predstavničkom domu, u kojem imaju većinu, pokušavaju da upravo preko Ukrajine `proguraju` impičment Donalda Trampa.

Grejem, nema sumnje, želi da se otkrije da je upravo Bajden stariji bio taj koji je vršio pritisak na vrh ukrajinske vlasti, a ne Tramp.

DŽo Bajden se, dakako, odmah nakostrešio i zabrinuo.

On sigurno predobro zna šta bi ti stenogrami razotkrili i koliko bi to bilo na štetu i njega samog i njegove Demokratske partije.

Zato je Grejema optužio da je „potpuno u vlasti Bele kuće“. Dodao je da se snator boji Trampa i da se ustručava da istupa protiv njega zato što strahuje da bi sebe time lišio izgleda za novi senatorski mandat.

Još je ocenio da je Grejem „pao tako nisko da će se zbog toga kajati ceo život“, a da bi sebe unapred opravdao, rekao je:

„Nema ni trunke dokaza da je bilo kakvih odstupanja od pravila u kojim kontaktima sa Ukrajinom. Ni Kijev ni EU nisu imali nikakve zamerke tim povodom“.

Demokrate su otvorile impičment-proceduru protiv Trampa pod optužbom da je ucenjivao predsednika Ukrajine, Vladimira Zelenskog, da povede istragu protiv Bajdenovog sina.

„Pancir-S1“ oborio američku bespilotnu letelicu MQ-9?! Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA