Najnovije

AMFILOHIJE I MILOŠ KOVIĆ SLOŽNI: Stanje u kome se nalazi Kosovo i Metohija treba nazivati okupacijom (VIDEO)

U organizaciji Kluba za društvene odnose sa Pravnog fakulteta u Beogradu održana je tribina “Crkva i država kroz osam vekova”.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Helmkast)

Na Tribini su govorili Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, dr Vladimir Leposavić pravni savetnik Mitropolije crnogorsko-primorske, srpski istoričar dr Miloš Ković, koji je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na tribini Amfilohije je kazao, između ostalog, da je jedini vladar koji na Kosovu i Metohiji stoji od 14. veka Sveti kralj Stefan Dečanski i da stanje u kome se sada nalazi Kosovo i Metohija treba nazivati okupacijom.

(Miloš Ković, Foto: Helmkast)

U svom obraćanju dr Miloš Ković je između ostalog kazao da Srpska crkva ne može biti instrumentalizovana i da još uvek postoje Vladike koje nisu snishodljive.

Po završetku, student Marko Jokić je, u ime Kluba za društvene odnose i studenata Pravnog fakulteta, uručio Mitropolitu Zahvalnicu “za istrajnost u borbi za istinu, pravdu i odbranu imena i zaostavštine srpskog naroda“.

Tribina je otvorena i zaključena pesmom i nastupom Jefimije Đinović, studentkinje završne godine Pravnog fakulteta, a u programu je učestvovao i akademski hor ,,Obilić“.

Pročitajte OVDE šta je otkrio nemački ekspert za Balkan.

Izvor: Helmkast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA