Najnovije

LINTA ZAGRMEO NA SAV GLAS: Svi veliki zločini nad Srbima u BiH ostali nekažnjeni

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, uz ocenu da su svi veliki zločini nad Srbima u BiH ostali nekažnjeni, pozdravlja odluku Višeg suda u Beogradu o pritvoru nekadašnjem pripadniku tzv. Armije BiH Osmanu Osmanoviću zbog sumnje da je izvršio ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima 1992. u Gornjem Rahiću na području Brčkog.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

- Krajnje je vreme da pravosuđe Srbije počne da procesuira brojne pripadnike tzv. Armije BiH, Hrvatskog veća odbrane, Hrvatske vojske i drugih vojnih i policijskih formacija koji su naredili ili počinili ratne zločine nad srpskim narodom na prostoru bivše Jugoslavije - ocenjuje Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

On kao licemernu vidi izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića da je neprihvatljivo da Srbija sudi državljanima BiH za bilo koje krivično đelo na području BiH.

- Srbija ima zakonsku i moralnu obavezu da organizuje suđenja za ratne zločine jer je kažnjavanje ratnih zločinaca civilizacijska tekovina. To se ne može očekivati od pravosuđa BiH koje je etnički motivisano pravosuđe i koje ne procesuira brojne ratne zločine protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika - uveren je Linta koji kaže i da Tužilaštvo i Sud BiH nisu profesionalne i nepristrasne institucije već su u funkciji opravdanja lažne i besmislene optužbe o Srbima kao agresorima i zločincima i Bošnjacima kao žrtvama i oslobodiocima.

Činjenice jasno pokazuju da su svi veliki zločini nad Srbima u BiH ostali nekažnjeni, zaključuje Linta te nabraja zločine u zapadnokrajiškim opštinama, Tuzlansku kolonu, Dobrovoljačku ulicu i Sarajevo, Ozren i Vozuća, srednje Podrinje…

Francuzi konačno otkrili svoje planove za Srbiju i Balkan! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA