Najnovije

UKRAJINA UMEŠANA? Sud traži dokumente o isplatama Đulijaniju!

Savezno tužilaštvo u NJujorku izdalo je sudski nalog u kojem traži zapise o isplatama Rudiju Đulijaniju, advokatu američkog predsednika Donalda Trampa, u okviru istrage o impičmentu.

Rudi Đulijani (Foto: Jutjub)

Đulijani u nalogu nije označen kao osumnjičeni za neki prekršaj, ali su među zločinima koji se istražuju pranje novca, onlajn prevare, zloupotreba fondova za kampanju, iznošenje netačnih tvrdnji, ometanje pravde i kršenje Zakona o registraciji stranih agenata.

U sudskom nalogu u koji je Rojters imao uvid zahteva se i obelodanjivanje lobiranja u korist stranih interesa.

Traži se da budu dostavljeni svi dokumenti povezani sa Đulijanijem, kancelarijom Đulijani partners i drugim osobama ili pravnim licima koji se odnose na njegovu konsultantsku firmu, uključujući prepisku.

Nalogom se zahteva i dostavljanje dokumenata o svim ostvarenim ili potencijalnim isplatama ili sporazumima sa Đulijanijem.

Nalog je dat na uvid Rojtersu pod uslovom da ne bude objavljeno ime primaoca.

Federalni sud u NJujorku istražuje povezanost Đulianija s ukrajinskim energetskim projektima, kao i o tome da li je on prekršio savezne zakone o lobiranju, što on negira.

Blumberg je prošle nedelje izvestio da federalni tužitelji na Menhetnu istražuju Đulianijevo finansijsko poslovanje koje bi moglo uključivati potencijalno kršenje finansiranja kampanje i neprijavljivanje kao stranog agenta.

Irak na korak do sporazuma o podeli nafte s Kurdima!  Pročitajte OVDE  sve o tome.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA