Najnovije

DODIK RAZGOVARAO SA ORBANOM! Naglasili značaj regionalne saradnje i međusobne podrške!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je nakon više od godinu dana od sprovedenih izbora došlo do dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH.

Milorad Dodik i Viktor Orban (Foto: Jutjub)

Dodik je informisao Orbana o svim aktuelnim političkim pitanjima u BiH i zahvalio za podršku koju mu je mađarski premijer uputio i ovom prilikom, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Srpski član Predsedništva BiH i mađarski premijer i u toku ovog razgovora naglasili su značaj regionalne saradnje i s tim u vezi ponovili opredeljenje za formiranje srpsko-mađarskog investicionog fonda za podršku malim preduzetnicima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Dodik je izrazio očekivanje da će i na taj način saradnja privrednih subjekata Mađarske i Republike Srpske biti unapređena, dodaje se u saopštenju.

Srpski član Predsedništva BiH čestitao je mađarskom premijeru izbor Olivera Varhelija na mesto evropskog komesara za proširenje i izrazio nadu da će Orban, ubrzo nakon formiranja novog saziva Saveta ministara posetiti BiH.

Za saradnju sa NATO potrebne odluke Predsedništva! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA