Najnovije

NOVI GEOKS: Od Vučića dobili 4 miliona, a sad SMS-om otpustili 90 žena (VIDEO)

Nemačka kompanija "Gramer" iz Aleksinca, koja se bavi proizvodnjom presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a koja je 2017. godine, od Aleksandra Vučića dobila četiri miliona evra subvencija, otpustila je 90 žena zaposlenih u toj kompaniji SMS porukom.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- 90 žena koje su zaposlene u aleksinačkom Grameru dobilo je otkaz SMS porukom i očekuje se još otpuštanja. Zato se obraćam ministru Dmitroviću i premijerki Brnabić - sram vas bilo! Je l' ovako podstiču žene da rađaju? Je l' ovo posledica ekonomskog rasta Srbije? Je l' ovo novi Geoks - upitala je Jelena Milošević, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Niš.

Ona je navela da najmlađa otpuštena žena ima 26, a najstarija 62 godine.

Takođe, podsetila je da radnici u ovoj kompaniji rade u nehumanim uslovima za platu od 350 evra.

- Da li je ovo što se dešava u Gramaru rezultat silovitog ekonomskog rasta naše države - upitala je Milošević predsednicu Vlade Srbije, Anu Brnabić.

Predsednica SSP Niš, je rekla da je ovo samo prvo u nizu otpuštanja iz ove kompanije, a da je sledeće najavljeno za 10. septembar.

- Te žene imaju kredite, decu, porodicu, to nije samo 90 žena, već 90 porodica i u najavi još toliko - upozorila je Milošević.

Podsetimo, u martu 2017. godine, Aleksandar Vučić je posetio ovu kompaniju i razgovarao sa njenim direktorom za Srbiju, Pjerom Luiđijem Đijoneom.

- Rezultati kompanije "Gramer AG" su od izuztenog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline. Dodatna ulaganja ove kompanije predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulažu u Srbiju - rekao je tom prilikom Vučić, istakavši da je Vlada Srbije spremna da podrži dalji razvoj ove kompanije.

Inače, kako mediji pišu već godinama, zaposleni u ovoj kompaniji koji rade za minimalac, plus put i topli obrok, ali i bez kolektivnog ugovora, iako imaju reprezentativne sindikate, među kojima je i “Sloga”, rade u nehumanim uslovima, ali država ne haje za to.

Poslovodstvo odbija da razgovara na tu temu.

Kako može da se sruši Vučićeva diktatura, saznajte OVDE.

Izvor: Direktno.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA