Najnovije

MAKRON SPONZORIŠE TERORIZAM! Turska udarila na francuskog predsednika zbog kritike ofanzive u Siriji!

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu optužio je danas francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je kritikovao tursku ofanzivu u Siriji protiv kurdske milicije, da "sponzoriše terorizam"

Emanuel Makron (Foto: Tviter Video)

- On je već sponzor terorističke organizacije i stalno ih ugošćuje u Jelisejskoj palati. Ako on kaže da je njegov saveznik teroristička organizacija... nema se više šta reći - rekao je Čavušoglu novinarima u parlamentu.

Ankara smatra kurdske snage u Siriji za terorističku organizaciju koja je povezana s kurdskim separatistima u Turskoj i zato je 9. oktobra počela ofanzivu protiv njih, podseća Rojters.

Prošlog meseca Makron se sastao s portparolkom Sirijskih demokratskih snaga predvođenih Kurdima, kako bi izrazio solidarnost Francuske u njihovoj borbi protiv Islamske države u Siriji.

Nešto ranije Makron je rekao da Turska ne može očekivati solidarnost od saveznika u NATO-u istovremeno kada je pokrenula ofanzivu na Siriju.

- Makron ne može biti lider Evrope ako se ovako koleba. Trenutno postoji praznina u Evropi, a on pokušava biti njen vođa - rekao je još Čavušoglu.

Asad osudio francusku „okupaciju“ Sirije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA