Najnovije

STEŽE SE OBRUČ OKO TERORISTA! Sirijska vojska brutalno granatira najveće uporište džihadista u Idlibu

Sirijska arapska vojska (SAA) granatirala je tokom dana položaje džihadista u gradu DŽisr al-Šugur na severozapadu Idliba.

Sirijska vojska bomarduje položaje džihadista u DŽisr al-Šuguru (Foto: Jutjub)

Kako su preneli pojedini mediji, pripadnici SAA su koristili teške rakete. Pretpostavlja se da su sirijski vojnici koristili višecevni raketni bacač BM-30, koji može da lansira rakete veličine 300 mmm sa dometom od 90 kilometara.

Jedan vojni izvor je preneo da su teroristi okupljeni oko Hadžata Tahrira al-Šama i Islamske stranke Turkestan doživeli teške gubitke u ovom granatiranju.

DŽisr al-Šugur je najveće uporište džihadista na severozapadu Idliba. Teroristi su ovaj grad zauzeli 2015. godine, a potom su ubili ili proterali većinu lokalnih stanovnika zato što su bili verni sirijskoj vladi u Damasku.

DŽihadisti su potom ovaj grad naselili sa svojim porodicama, a svakodnevno u DŽisr al-Šugur stižu teroristi iz raznih delova sveta da bi se borili protiv SAA.

Vojni izvor je preneo da SAA planira u što skorije vreme kopnenu ofanzivu u ovom području, a jedan od ciljeva je oslobađanje DŽisr al-Šugura od terorističkih grupa.

Pročitajte OVDE kako je u ruska vojska u sredu bombardovala terorističko uporište.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA