Najnovije

TERORISTIČKA UPORIŠTA ZBRISANA SA LICA ZEMLJE: Ruski avioni ubili na desetine džihadista u Latakiji!

Ruske vazdušne snage izvele su žestoke napade na uporišta džihadista na severoistoku sirijske provincije Latakija.

Ruski avioni bombarduju položaje džihadista u Latakiji (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, ruski borbeni avioni zbrisali su nekoliko lokacija, koje su pripadale terorističkim grupama.

Jedan vojni izvor preneo je da su ruske vazdušne snage izvele više od 30 udara na uporišta džihadista u DŽusk al-Šuguru, Kabaniju i Al-Sirmanijehu.

Glavni ciljevi udara bili su baze i skrovišta Islamske stranke Turkestan, koju predvodi stranac, a ova teroristička grupa kontroliše nekoliko delova Latakije, Hame i Idliba. Takođe gađani su položaji pripadnika Hadžata Tahrira al-Šama i njihovih saveznika. Prema poslednjim informacijama, terorističke grupe su doživele velike gubitke u ljudstvu i naoružanju. Među, džihadistima ima veliki broj poginulih i ranjenih.

Istovremeno sa ovim ruskim vazdušnim udarima, Sirijska arapska vojska (SAA) izvela je veliki napad na južni deo Kabanija i okoline, jer želi da pod svoju kontrolu povrati planinu Zuvaikat.

SAA je u ovom napadu ostvarila mali napredak, ali su zaustavile ofanzivu, jer žele da raketama i artiljerijom oslabe odbranu džihadista u Kabaniju.

Kabani je glavno terorističko uporište u Latakiji. Kako je preneo vojni izbor, ovaj grad je najveći problem za SAA na frontu, jer su terorističke grupe skoncentrisale veliki broj boraca u ovom području.

Pročitajte OVDE kako su sirijski Kurdi oduševili Putina.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA