Najnovije

DŽIHADISTI SE BRZO ORGANIZUJU: Egipatska frakcija ID zaklela se na vernost novom vođi!

Egipatska frakcija terorističke organizacije Islamska država, Provincija Sinaj, zaklela se na vernost novom vođi kojeg je ta grupa imenovala nakon smrti Abu Bakra al-Bagdadija, saopštio je ovaj ogranak danas.

Islamska država (Foto: Jutjub)

Provincija Sinaj, teroristička organizacija koja je podigla ustanak protiv egipatske države, objavila je slike oko dvadeset boraca koji stoje među drvećem s natpisom u kojem kažu da su se položili vernost Abu Ibrahimu al-Hašimiju al-Kuraišiju, prenosi Rojters.

Kuraiši je u četvrtak imenovan za vođu u audio poruci. U poruci je takođe potvrđena Bagdadijeva smrt, kao i zavetovanje na osvetu SAD.

Američke specijalne snage ubile su Bagdadija u vojnom napadu na severozapadu Sirije.

Islamska država pribegava gerilskim napadima otkako je u martu izgubila poslednji značajan deo teritorije u Siriji, a od Bagdadijeve smrti preuzela je odgovornost za napade u nekoliko zemalja.

Sukob na egipatskom poluostrvu Sinaj eskalirao je nakon što je 2013. godine vojska srušila predsednika Mohameda Mursija iz islamističke Muslimanske braće.

Egipatske kopnene i vazdušne snage pokrenule su veliku ofanzivu fokusiranu na severni Sinaj pocetkom prošle godine. U tom se području nastavljaju vojne operacije i napadi ekstremista, prenosi agencija.

Izašli snimci pucnjave u Kabaniju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA