Najnovije

JEREMIĆ OSUO PALJBU PO VUČIĆU: Nije tajna, on pregovara o razgraničenju!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima s visokim svetskim zvaničnicima u Ujedinjenim nacijama razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Vuk Jeremić (Foto: Jutjub)

Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da "to nije tajna".

''Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice'', rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Posledica razgraničenja bilo bi članstvo Kosova u UN, kaže Jeremić i navodi da se NS protivi svakom aktu koji bi značio otuđenje Kosova i afirmaciju u međunarodnim institucijama.

On i stranka se, naveo je, zalažu za pomirenje naroda koji žive na ovim prostorima i za to da se, kako je naveo, ''ispregovara rešenje koje bi za sve koji žive na Balkanu, a posebno na Kosovu, život učinilo manje nepodnošljivim".

Pala nova bruka u Ćupriji! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA