Najnovije

VOLI NAFTU: Tramp ponovno potvrdio pljačkaške namere u Siriji! Asad zbog iskrenosti naziva „najboljim“ američkim predsednikom!

Donald Tramp ne pokušava da sakrije istinsku politiku i nameru Vašingtona iza priče o slobodi i demokratiji, i to ga čini "najboljim američkim predsednikom", rekao je sirijski predsednik Bašar Asad.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

"Ostali smo i zadržali naftu", ponovo je saopštio Tramp, potvrdivši glavni interes SAD-a u Siriji i stavljajući do znanja da bi za sve manje unosne napore poput očuvanja mira i obnove opustošene zemlje trebalo da brine neko drugi.

"Drugi ljudi mogu patrolirati granicom Sirije ... neka ih, oni se bore hiljadama godina."

Trampov potpuno otvoreni pristup pohvalio je sirijski predsednik Asad, koji je u nedavnom intervjuu napomenuo da predsednici, laureati Nobelove nagrade za mir uvek predstavljaju „branioce ljudskih prava i plemenitih i jedinstvenih američkih vrednosti“, a ne „kriminalce koji predstavljaju interese američkih lobija".

Odajući Trampu priznanje na iskrenim rečima, Asad je napomenuo da propadajuća moralna fasada samo otkriva ono što je uvek bilo tu.

Naftna polja u provinciji Der ez Zor, istočno od reke Eufrat, zauzele su kurdske snage koje podržavaju SAD, za vreme dok su napredovale prema terorističkim snagama "Islamske države". Nakon što je povukao svoje „savetnike“ sa sirijsko-turske granice, Vašington nije skrivao činjenicu da zadržava ilegalno vojno prisustvo u tom području kako bi Damasku uskratio pristup svojim prirodnim resursima.

Prema ruskim procenama, svakog meseca SAD prokrijumčare iz Sirije sirove nafte u vrednosti od 30 miliona dolara, ne samo kršeći međunarodno pravo, već, ironično, i kršeći sopstvene jednostrane sankcije protiv države razorene ratom.

Ambasadorka u Sofiji pozvana na razgovor! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA