Najnovije

AMERIKANCI ŠALJU MOĆNO ORUŽJE: Komšije se ubrzano naoružavaju! Stiže 150 oklopnih vozila i to nije sve! (VIDEO)

Pešadijske jedinice Armije Severne Makedonije u narednih pet godina pojačaće borbenu gotovost sa 150 američkih oklopnih transportera.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

- Ova nabavka je shodna planu modernizacije oružanih snaga zemlje - rekla je ministarka odbrane Vlade u Skoplju Radmila Šećerinska.

- Prema našem dugoročnom planu razvoja odbrambene sposobnosti, predvideli smo negde oko 150 miliona evra u višegodišnjem periodu. To je negde između 10 i 15 miliona evra na godišnjem nivou. U okviru ovih 150 miliona, 30 miliona biće donacija SAD - izjavila je Šećerinska.

Dodala je da je "pre dva dana, od američke strane dobijena informacija da povećavaju podršku za tu namenu od 30 miliona dolara na 37 miliona, koji neće ići samo za vozila već i za dodatnu opremu naše pešadije".

U pomenutom razgovoru Šećerinska je nagovestila mogućnost eventualnog odlaganja najavljenih prevremenih parlamentarnih izbora u zemlji, koji bi trebalo da budu održani 12. aprila.

Takav "prostor" se ostavlja u zavisnosti od toga kada će Španija moći da ratifikuje Protokol za članstvo Republike Severne Makedonije u NATO.

Pročitajte OVDE  šta to nabavlja Crna Gora.

Izvor: novosti. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA