Najnovije

AVANZOVAO PODRŠKU VUČIĆU: Evo koji je glumac i producent dobio za film 10 miliona od Novog Sada!

Preduzeće Zilion Film na čijem je čelu glumac Lazar Ristovski dobilo je 10 miliona dinara od gradskih vlasti Novog Sada za snimanje filma „Očevi slobode", stoji u rešenju o dodeli sredstava.

Bioskop (Foto: pixabay. com)

Ovim je Zilion dobio ogromnu većinu od ukupno 12,5 miliona dinara koliko je bilo izdvojeno na nedavno završenom konkursu za sufinansiranje projekata u kulturi iz oblasti filmske umetnosti.

Preostalih 2,5 miliona podelilo je dvanaest učesnika konkursa kojima su odobrena sredstva u iznosima od po 100, 150 ili 200 hiljada dinara. Rešenje o dodeli sredstava doneto je 7. oktobra.

Ristovski je direktor produkcijske kompanije Zilion Film a njegova supruga Danica je vlasnik, prema podacima Agencije za privredne registre.

Kako su pisali mediji, film „Očevi slobode" bavi se životom srpskog političara Svetozara Miletića i njegovim zalaganjem da Vojvodina postane deo tadašnje Kraljevine Srbije. Film režira Darko Bajić a scenario je napisao Milovan Vitezović.

Projekti Lazara Ristovskog privukli su brojne kontroverze zbog podrške koju dobija od države nakon što je podržao predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u predsedničkoj kampanji 2017. godine.

Iste godine njegov projekat „Čarape kralja Petra" dobio je oko 40 miliona dinara na konkursu Filmskog centra Srbije, nakon čega su se dva člana komisije javno ogradila od rezultata konkursa.

Ristovski je u 2018. godini izjavio da je predsednik Vučić razgovarao sa rukovodstvom RTS nakon čega je ta kuća morala da finansijski podrži snimanje „Čarapa kralja Petra".

Mediji su pisali i da su lokalne samouprave izdvajale budžetski novac za kupovinu karata za „Čarape kralja Petra" pre nego što je taj film uopšte snimljen.

Projekte Ristovskog finansira i Republika Srpska, pa je tako u januaru ove godine objavljeno da je Banjaluka izdvojila skoro 200.000 konvertibilnih maraka (oko 100.000 evra) za pomoć u snimanju istorijske drame „Kralj Petar Prvi".

Ristovski je nedavno prisustvovao 11. godišnjici od osnivanja SNS i potvrdio svoju podršku Vučiću.

Pročitajte OVDE  čime je to Milovan Pisari šokirao Srbiju.

Izvor: Nova ekonomija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA