Najnovije

CRNO NAM SE PIŠE! OPASNOST ZA ČITAVU PLANETU JE KOLOSALNA! Gorbačov poziva na uništenje nuklearnog oružja!

Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov upozorio je da trenutna napetost između Rusije i Zapada dovodi ceo svet u "kolosalnu opasnost"

Mihail Gorbačov (Foto: Jutjub)

On je rekao da postoji velika opasnost zbog mogućeg sukoba nuklearnim oružjem. Bivši predsednik Gorbačov je zato predložio svim zemljama da pozovu na uništenje nuklearnog oružja.

- Sve dok postoji oružje masovnog uništenja, poput nuklearnog, opasnost za čitavu planetu je kolosalna. Sve nacije trebalo bi da pozovu na uništavanje nuklearnog oružja. To je nešto što moramo da uradimo ako želimo da spasemo čovečanstvo i planetu- istakao je Gorbačov.

Jedno od najvećih dostignuća Mihaila Gorbačova, bilo je to što je uspeo da ograniči suludu trku u naoružavanju između SAD i Sovjetskog Saveza.

Kako podsećaju, upravo je on dogovorio sa američkim predsednikom Ronaldom Reganom da obe zemlje smanje svoj nuklearni arsenal.

Međutim, i Rusija i SAD povukli su se iz tog dogovora.

Kada su ga upitali da li trenutna napeta situacija između Rusije i Zapada podseća na razdoblje Hladnog rata, Gorbačov je odgovorio da se danas možegovoritri o "prohladnom ratu".

- Pogledajte što se događa. Napetosti i pucnjave ima na različitim područjima. Šaljemo borbene avione i mornaricu na razna mesta. To nije situacija u kojoj želimo da budemo- istakao je Gorbačov.

Rusija obeležava Dan narodnog jedinstva! Više o tome OVDE.

Izvor: index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA