Najnovije

ŽELE DA ZAPLAŠE PUTINA! Ukrajina predstavila novu supersoničnu raketu! Glavmna meta: ruski brodovi! (VIDEO)

Ukrajinska vojna industrija, tačnije konstruktorski biro „Юžnoe“ predstavio je svoj novi proizvodi. Reč je o supersoničnioj protivbrodskoj raketi „Molnija“. Ona će po rečima ukrajinskih proizvođača biti namenjena za „zaštitu od Rusije“.

Ukrajinska supersonična protivbrodska raketa „Molnija“ (Foto: jutjub)

Ukrajinska vojna industrija je predstavila novu raketu na sajmu naoružanja „Oružie i bezopasnostь – 2019″. NJena šira video-prezentacija se nalazi na Jutjub kanalu Obzor TV.

Prema rečima predstavnika ukrajinske vojne industrije, raketa će moći da dostigne brzinu od 2,000-2,500 km/čas. NJena osnovni korisnici će biti jedinice ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Radi se o protivbrodskoj raketi klase vazduh-more, koju će nositi avioni Su-27 i Su-24M. Ove letelice se nalaze u naoružanju ukrajinske armije.

Ukrajinska vojna industrija za sada nije objavila tehničko-taktičke karakteristike ove rakete. Međutim, ukrajinski vojni eksperti smatraju da će po parametru efektivnog dometa i maksimalne brzine „Molnija“ prevazići ruske rakete H-31.

Domaći vojni eksperti smatraju da se radi o projektilu protiv koga nema adekvatne odbrane. Ona po tom parametru nema analoga u svetu- saopštava ukrajinski vojni ekspert Oleg Ždanov. Naime, on smatra da će „Molnija“ efikasno moći da se suprotstavi ruskoj Crnomorskoj floti u Crnom moru, kao i flotili ruskih brodova koja se nalaze u Azovskom moru.

Ruski višenamenski borbeni avioni u svom naoružanju imaju supersonične protiv-brodske rakete klase vazduh-more H-31M (NATO kodifikacija-Crypton). Ove rakete imaju domet i do 160 km, a njihova krstareća brzina je veća od 2,5 maha.Raketa H-31 je opremljena bojevom glavom težine oko 100 kg visokobrizantnog eksploziva, što predstavlja veliku opasnost za sve površinske brodove deplasmana do 5000 tona. Rakete je veoma otporna na sisteme za protiv-elektronsku borbu.

Šta se krije iza najveće ruske podmorničke vežbe? Kako je Putin napravio šah-mat Americi? Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA