Najnovije

PORAZ NAŠEG DRUŠTVA: Izgubio nogu u borbama za Srbiju, država neće da mu kupi ni štaku! (VIDEO)

Među vojnim herojima i ratnim veteranima koji danonoćno protestuju ispred Predsedništva (radno mesto Aleksandra Vučića) je i Veselin Uzelac. Heroj sa Paštrika i stopostotni ratni invalid iz Subotice. Izgubio je mladost u paklu na Paštriku, izgubio je zdravlje, a od države Srbije zbog koje je invalid, ni štake ne može da dobije.

Veteran Veselin Uzelac (Foto: jutjub)

Protivustavno su svim mojim ratnim drugovima, vojnim invalidima i meni, od prošle godine (2018.) smanjena primanja oko 10 odsto. Dakle, nije samo reč o novcu, već je to urađeno i protiv Ustava Srbije – kaže ekskluzivno za Srbin.info Veselin Uzelac.

Ratni heroj i invalid objašnjava kako im obračuvaju promanja:

„Ranije je bila osnovica za izračunavanja naših primanja prosečan dohodak iz prošlog meseca, a to su izmenili i sada je to prosečan lični dohodak iz prošle godine. A, kako je prošle godine lični dohodak bio za deset odsto manji nego prošlog meseca, ja ovog meseca dobijam umanjenu penziju u odnosu na penziju koja mi po starom Zakonu pripada.

Ipak, najviše ga boli što ratni heroji i veterani imaju problem da se leče u Srbiji i to je uz mala primanja, najvažniji razlog njihovog protesta, koji uporno ignorišu režimski mediji, Vlada i Aleksandar Vučić.

“ Nije u redu da ja tražim da dobijem štake i da ih ne dobijem, jer one nisu stavljene u Pravilnik za dodelu pomoćnih rekvizita ratnim vojnim veteranima?! I već godinama niko iz vlasti ne želi da ih stavi u pomenuti Pravilniku”, vidno je zbog toga povređen Veselin Uzelac.

Kako i ne bi bio povređen, nogu je izgubio braneći državu. Državu, koja za njega i njegove ratne drugove invalide, danas ne može ni štake da obezbedi… Važnije je izdvojiti za fontane, jarbole, kič novogodišnje ukrase.

Knjigu “Mrežni rat protiv Srba” možete kupiti u knjižarama Delfi, ili naručiti putem interneta na linku OVDE. Čitaoci iz inostranstva knjigu mogu naručiti u elektronskom formatu na linku OVDE.

 

Izvor: srbin. info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA