Najnovije

SIRIJA I DALJE U KANDŽAMA AMERIKE! Grade se nove baze na naftnim poljima! Ruski eksper: Amerika od ovoga ima više od 30 miliona dolara mesečno!

Američka vojska priprema materijale za izgradnju dve nove baze u naftnoj provinciji Deir Al-Zor na istoku Sirije, rekli su u utorak lokalni izvori.

Ilustracija (Foto: pixabay. com/Pravda)

 

„Američka vojska se priprema za izgradnju baza u oblasti Sur. U tim oblastima postoji velika količina građevinske opreme, a na tom je području raspoređeno 250-300 vojnog osoblja, kao i oklopni transporteri, teško naoružanje i municija “, javila je novinska agencija pozivajući se na lokalne izvore. 

Uprkos najavi američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju američkih trupa sa severa Sirije, on je naglasio da će neki od njih ostati u Siriji kako bi "zaštitili" naftna polja.

Američke snage kontrolišu najvažnija naftna i gasna nalazišta u istočnoj Siriji, a američko Ministarstvo odbrane potvrdilo je ranije da planira pojačati svoje vojno prisustvo na severoistoku Sirije kako bi sprečilo teroriste da dobiju pristup naftnim poljima, ističući da Vašington razmatra prebacivanje trupa u ovaj region da bi ojačao zaštitu nafte. U provinciji Deir Al-Zor nalazi se nekoliko velikih naftnih polja, uključujući Al-Umar, Konoko i Rmeilan.

Ova nalazišta su najveća nalazišta nafte u Siriji. Proizvodnja sirijske nafte, prema statističkim podacima sirijske vlade pre izbijanja krize, iznosila je otprilike 30 hiljada barela dnevno.

Ruski izaslanik za Siriju Aleksandar Lavrentev rekao je ranije da oblasti proizvodnje nafte na istoku Sirije treba da kontroliše sirijska vlada. Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je ranije da američke vladine agencije dobijaju više od 30 miliona dolara mesečno u proizvodnji nafte u Siriji.

Izraelski avioni krenuli da bombarduju Siriju! Ruski lovci ih oterali! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA