Najnovije

VUČIĆ: Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!

Vučić je odgovorio na pitanje šta će biti ako se postigne dogovor sa Prištinom, i šta je garant da ćemo ući u EU ako imamo primer Severne Makedonije.

Vučić (Foto: Jutjub)

- Nemamo garancije nikakve, niti smo blizu nikakvog dogovora, niti postoje ikakve garancije- odgovorio je Vučić.

Predsednik Srbije je za naš portal odgovorio i na pitanje kako komentariše histeriju u regionu oko nabavke oružja, i da li je Palmer pretio sankcijama.

- Ovo pitanje oko oružja je veoma važno. Pogledajte sad, pre 2 dana ste mogli da čitate kako nas optužuju da kupujemo kante, a danas nas optužuju da će biti sankcije jer kupujemo sofisticiranu opremu. Isti nas napadaju, ajde ljudi dogovorite se. Ja sam ponosan da Srbija danas ima vojsku, mnogo snažniju nego pre 5, 10, 15 godina. To nisu iste armije, mi imamo junačke vojnike i oficire, ali mi danas imamo mnogo više opreme nego tada. Za to je bio potreban ogroman novac, pametno planiranje. Videli ste kako hrvatski eksperti kažu da Srbija pametno kupuje. Oni uvek mene optužuju. Nije samo da kupujemo pametno, već i radimo pametno. Mi ne možemo da se suprotstavimo, znate oni imaju 200 partija, mi imamo 6, 10, 12 Lazara, ali polako, naša proizvodnja. Oni imaju kajova helikoptere, mi imamo odgovor da bismo se zaštitili. Naše oružje nije ofanzivno, deć defanzivno. Da se naši građani osećaju sigurno. Nemamo ništa da se Hrvatska naoružava, samo nemojte da kukate što se mi naoružavamo.

- Mi nemamo nikakav problem kada se komšije naoružavaju, samo oni kukaju. A mi smo neutralni, oni su svi deo NATO alijanse.

Vučić je zatim otkrio šta je rekao američkim predstavnicima kada je saznao za plan prodaje naprednog zapadnog oružja Hrvatskoj. Na pitanje našeg novinara kako komentarišete optužbe hrvatskih medija da je lično, preko Amerikanaca, sabotirao kupovinu balistickih raketa, Vučić je odgovorio:

- Ako njima dozvolite da imaju balističke rakete, mi ćemo imati odgovor. Ja sam vrhovni komandant, i neću dozvoliti da Srbija bude nezaštićena. To sam i njima rekao, tri puta sam im ponovio. Rekao sam i da nama to ništa ne treba, ali da ne misle da mogu da im prodaju 16 pancir haubica, a da mi nemamo Nore. A dali ste im pancir haubice, strašno oružje. Ali mi moramo da zaštitimo svoje nebo i zemlju - rekao je Vučić.

Rusija ima rezervni sistem i spremna je da se odvoji od međunarodnog bankarskog sistema. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA