Najnovije

Zapad zbog brojnih kriminalno-pljačkaških afera ucenjuje srpsku vlast za Kosovo

Zapad, pre svega SAD ucenjuje srpsku vlast zbog brojnih korupcionaško-kriminalno-pljačkaških afera da Srbija potpiše sveobuhvatni sporazum sa lažnom državom Kosovom. Te afere se odnose na nelegalnu trgovinu oružjem, sumnjive i problematične tendere, kao i na nedorečenosti aktuelnog režima kada je u pitanju ubistvo Olivera Ivanovića, navodi opozicioni pokret „Otadžbina“.

Aleksandar Vučić (Foto: jutjub/Pravda)

Otadžbina optužuje predsednika Srbije da će navodno „prihvatiti nemački model za status Kosova i Metohije zbog daljeg opstanka na vlasti“.

Ali jednu stvar previđa. Onog časa kada bude predao Kosovo i Metohiju on Zapadu više nije potreban

„Stalna kuknjava Aleksandra Vučića zbog taksi Prištine od 100% već je dosadila građanima Srbije. U isto vreme predsednik ne pominje nešto što je mnogo gore za Srbiju – a to je formiranje vojske Kosova“, navodi ovaj pokret.

Kao razlog za to vide i tvrde da se sa formiranjem vojske takozvanog Kosova „složio Aleksandar Vučić a sa taksama nije“, a samog predsednika optužuju za „kukavičluk“ zbog neuvođenja recipročnih mera Prištini.

„Radi poređenja, slično bi bilo kada bi Gvatemala uvela sankcije SAD a Donald Tramp zbog toga jadikovao i zapomagao. Normalno je da bi SAD uvele Gvatemali recipročne mere za razliku od Srbije“.

Podsetili su na tri, kako ocenjuju, „ključna stava Saveza po pitanju Kosova i Metohije“:

„Rešenje statusa Kosova i Metohije mora da bude u skladu sa Rezolucijom 1244 SB. Sudbina Kosova i Metohije ne sme da bude u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije koji kaže da je KiM neotuđivi i nedeljivi deo teritorije Republike Srbije. Nikakav referendum po pitanju Kosova i Metohije Savez za Srbiju neće priznati“.

Šta su “nevidljivi helikopteri” koje Srbija kupuje saznajte OVDE.

Izvor: kossev. info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA