Najnovije

RUSIJA ŽESTOKO PODRŽALA SRPSKU I DODIKA, MOSKVI DOSTA SILEDŽJA IZ OHR! Zatvorite kancelarije visokog prestavnika UN u Bosni!

Rusija je na sastanku Saveta bezbednosti UN tražila zatvaranje kancelarije visokog predstavnika UN u Bosni čiju aktivnost Moskva smatra pristrasnom.

Dodik (Foto: Jutjub)

Pozivamo kolege Saveta bezbednosti da obnove napore ka zatvaranju kancelarije visokog predstavnika, rekao je ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja.

Kako navodi Frans pres taj ruski stav je dosta izolovan u Savetu bezbednosti.

Ruski diplomata je rekao da visoki predstavnik treba da poštuje svoj mandat, a da Valentin Incko aktuelni visoki predstavnik nema nadležnost da lobira za integraciju Bosne u evroatlantske organizacije, o čemu se mnogo piše u njegovo poslednjem izveštaju.

Ruski ambasador je takođe kritkovao novu šeficu Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Bosni, koja je, kako je rekao, organizovala seminar da propagira ulazak te zemlje u NATO.

Nebenzja je rekao da je "vrlo važno da se strogo poštuju principi Dejtona", sporazuma iz 1995. kojim je završen rat u Bosni, kada su uspostavljena dva entiteta, povezana centralnom vladom.

Savet bezbednosti je na početku sednice jednoglasno odobrio još jedno produženje na godinu dana evropskih vojnih snaga u BiH Eufor Altea.

Ruska ratna mornarica postala je nesavladiva ratna sila! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA