Najnovije

DOLIJAO I "GOSPODAR KOSOVA"! JOŠ JEDAN ŠIPTARSKI ZLOČINAC IDE U HAG: Veselji pred sudom 4. decembra (VIDEO)

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da će 4. decembra biti saslušan pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

“Pošto sam se zavetovao da ću onog trenutka kada primim takav poziv to javno objaviti, moja generacija, kao i sve druge generacije, doživela je ozbiljnu represiju u našoj zemlji, nismo se pomirili sa tim i ponosan sam, ja sam se odazvao pozivu zemlje“, rekao je Veselji.

Veseli je rekao da će se odazvati ovom pozivu.

“Ovaj proces bi takođe trebalo da ima epilog, zasnovan na istini, činjenicama i pravdi, a to ne šteti državi u nedogled. Uveren sam da će i ovaj sud dokazati pravednu borbu Oslobodilačke vojske Kosova, ali i zaustaviti napade na istinu našeg naroda i OVK. Odgovoriću na ovaj poziv 4. decembra “, rekao je Veselji.

Ranije se u kosovskoj javnosti spekulisalo da je on već ranije ispitan u LJubljani, te navode iznosili su bivši poslanici u kosovskoj skupštini, Miljaim Zeka i Rada Trajković.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra prošle godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba.

Pročitajte OVDE na koje pitanje Johanes Han nije imao odgovor.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA