Najnovije

KRŠTENJE TRANSRODNE OSOBE DIGLO BALKAN NA NOGE! Oglasila se i SPC: Nije u pitanju modernizam nego tumačenje Svetog pisma patrijarha Pavla

Mitropolija crnogorsko-primorska je saopštila da se crkva već decenijama susreće sa "problemom promene pola" i ranije i da nije u pitanju "crkveni modernizam i liberalizam".

SPC se u ovom slučaju rukovodila tumačenjem Svetog pisma patrijarha Pavla (Foto: Jutjub)

Mitropolija crnogorsko-primorska oglasila se saopštenjem povodom nedavnog krštenja transrodne osobe u Podgorici.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da se crkva rukovodi tumačenjem Svetog pisma patrijarha Pavla prema kojem se na osnovu potvrde medicinske ustanove može konstatovati da je lice promenilo pol i upisati drugo ime, čime se prihvataju medicinski razlozi za takav postupak.

"Ovim i ovakvim tumačenjem Patrijarha Pavla, Crkva se rukovodi već decenijama, što znači da se Crkva susretala sa ovim problemom i ranije, te da slični slučajevi nisu nikakva novost, niti predstavljaju neki navodni crkveni 'modernizam' i 'liberalizam' po meri gospodara ovoga sveta, već su odgovoran odnos prema izazovima sa kojima se Crkva susreće u novije vreme", piše u saopštenju.

Dodaje se da "slučajevi promene pola iz opravdanih i vrlo specifičnih razloga predstavljaju potpuno drugačiju stvarnost od propagande i pravdanja istopolnih odnosa i bezumne rodne ideologije kojima smo svedoci poslednjih godina".

"Nikome, pa ni mladoj osobi koja je nesrećno izabrala da, pored obećanja da to neće činiti, javno progovori o svom zdravstvenom stanju i crkvenom statusu, verovatno izmanipulisana od nekoga, Sveto Krštenje ne može biti na spasenje, ako se ne odvoji od greha, koji se, između ostaloga, ogleda i u učešću u razornoj LGBT propagandi", saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

U saopštenju se naglašava da se crkva uvek i u svakom pojedinačnom slučaju stara o spasavanju "duše čovekove" za razliku od većine medija i raznih propagandističkih organizacija i pojedinaca koji, rukovodeći se svojim interesima i koristeći se poluistinama, od najličnijih ljudskih osećanja, problema, tragedija ili radosti, prave senzaciju i trgovinu.

Pročitajte OVDE kako je Aleksandar Vučić ušao pre dva dana u RTS.

Izvor: RTS

Bonus video

Da li nas pandemija otuđuje od Boga i ljudi? Vladimir Dimitrijević

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube