Najnovije

NOVI SKANDAL U REŽIJI NAPREDNJAKA! SRBIJA U ŠOKU: Izbacili devojčicu iz vrtića jer joj se "otac bavi politikom"! (VIDEO)

Petogodišnja Marta izbačena je iz dečijeg vrtića „Prva radost“ iz Žitorađe, kako tvrdi njena majka, Marija Milojević, iz čista mira i bez zakonskih osnova.

Majka petogodišnje Marte (Foto: Jutjub)

Ipak, kako tvrde iz Stranke slobode i pravde, do ovog slučaja je došlo zbog političke angažovanosti Martinog oca koja se nadležnima nije svidela.

Sa tim stavom, na svom Tviter nalogu oglasio se Dragan Đilas, predsednik te stranke, rečima: „Aleksandre Vučiću, ove dečije suze i nemoć majke da ih zaustavi, tebi i tvojim neljudima Srbija nikad neće oprostiti”.

Marta je iz vrtića izbačena nakon tri godine boravka, nakon čega se njena majka, Marija Milojević, obratila nadležnoj inspekciji, lokalnoj samoupravi.

Devojčicina majka, kako prenosi portal Prokuplje na dlanu, tvrdi da su „sve obaveze u protekle tri godine uredno izmirivane“.

“Jedan roditelj mi je rekao da su istakli spisak dece koja ne idu u vrtić i kada sam videla da je moja ćerka na njemu nisam mogla da verujem. Mi smo pre tri godine potpisali ugovor i smatrala sam da se automatski produžava. Otišla sam da pitam u čemu je problem, ali su mi rekli da je sve urađeno po Pravilniku ustanove, a da su pravila promenjena. Dalje objašnjenje nisam dobila. Međutim, na sajtu vrtića je i dalje isti pravilnik, a mi smo se strogo držali tog pravilnika. Onda je sutradan opet izašao spisak i ona je bila treća ispod crte. Obratila sam se Prosvetnoj inspekciji u Nišu i dobila obaveštenje, nakon njihove intervencije, da su utvrdili određene nepravilnosti nakon moje pritužbe, ali ni to nije urodilo plodom. Sada se čeka odluka lokalne samouprave o proširenju liste za još 20 odsto koliko je zakonski dozvoljeno, navela je Marija.

Do ove odluke ne zna zašto je došlo, a borbu za svoja prava nastavlja dalje i, kako kaže, „neće stati dok ne istera pravdu“ te je angažovala i advokata.

Do nadležnih niko nije uspeo da dođe jer su iz predškolske ustanove rekli da direktor, Srđan Pilović, nije tu i da ni sa kim se o tome ne može razgovarati, te su zalupili slušalicu. Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, takođe se nije javljao na telefon. On je za druge medije izjavio da je reč o bodovanju jer su primljena i nova deca.

Ipak, prema izjavi zamenika predsednika opštine, do ovog slučaja je došlo jer se devojčicin otac bavi politikom, te se otvara pitanje da li je i ovaj slučaj odraz političkog kažnjavanja zbog političkog delovanja jer, kako navode iz Stranke slobode i pravde, devojčicin otac je njihov član.

Đilas: Najbesprizorniji obračun

Zbog toga što decu izbacujete iz vrtića samo zato što im je neko od roditelja član opozicione političke stranke – odgovaraćete, izjavio je Dragan Đilas, lider SSP, na osnivanju lokalnog odbora te stranke u Kikindi. Kako je ocenio, to je „najbesprizorniji“ metod obračuna sa političkim neistomišljenicima režima koji ne preza ni od čega.

Pročitajte OVDE zašto je potrebna pomoć deci iz kosovskog Pomoravlja.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA