Najnovije

MINISTARSTVO: Tepićeva laže! Evo šta je prava istina!

Reagujući na tvrdnje potpredsednice SSP Marinike Tepić, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je neistina da su SAD ikada uputile notu zbog Slobodana Tešića, niti su je uručile ministru Ivici Dačiću ili bilo kome drugome u Ministarstvu spoljnih poslova.

Marinika Tepić (Foto: Jutjub)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da su "mesecima krili" dokument SAD u kom se "izričito" navodi da delovanje Slobodana Tešića, povezanog sa trgovinom oružja, predstavlja "direktnu opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost". Navodeći da je nota upozorenja ambasade SAD uručena Dačiću "tokom oktobra", Marinika Tepić je rekla da se u tom dokumentu izražava "zabrinutost zbog prisustva i uticaja Slobodana Tešića na politički sistem Srbije".

Ministarstvo spoljnih poslova ove tvrdnje ocenilo je kao lažne.

"Ministarstvo redovno komunicira sa američkom i drugim ambasadama po mnogim pitanja. O temi Slobodana Tešića razgovorano je u avgustu po svojevrsnim tezama – talking points o izvoznoj kontroli, što čak nije ni u formi non paper, a kamoli nekakve note", navedeno je u odgovoru N1.

Naši državni organi su odgovorili non paper-om u redovnoj komunikaciji, kao i po mnogim drugim pitanjima o kojima razgovaramo, navode iz Ministarstva posljnih poslova.

"Znači, laž je da je upućena nota i da je prećutana, a razlog je još jedan pokušaj napada na predsednika Vučića i Vladu. A što se tiče tkz. Vasenarskog aranžmana, Srbija je aplicirala još pre deset godina, i tada nam još nisu dali da uđemo i to u vreme vlasti Demokratske stranke", navedeno je iz Ministarstva.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da su "političke veze i uticaj Slobodana Tešića na vlast u Srbiji doveli su do negativne preporuke da Srbija postane član Vasenarskog aranžmana, međunarodnog kontrolnog režima u oblasti izvoza naoružanja".

Pročitajte OVDE  kako je bahata Maja šokirala Srbiju.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA