Najnovije

Sledeći svetski sukob biće poslednji rat koji će izbrisati čovečanstvo! Ovo se događa

Sledeći svetski rat biće “poslednji rat” jer će izbrisati čovečanstvo, upozorava stručnjak, rekavši da je nuklearni arsenal promenio model ratovanja.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Pet zemalja poseduje nuklearno oružje, a to su SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija i Kina. Ali Izrael, Indija, Pakistan i Severna Koreja takođe grade značajan nuklearni arsenal. Ako bi Treći svetski rat izbio između dve, ili više ovih zemalja, to bi moglo da izbriše čovečanstvo.

Autor knjige End Times, smatra da je najveća pretnja životu na Zemlji nuklearni rat.

Utvrdio je da su politički lideri u elektroenergetskim centrima poput Rusije i SAD-a „manje stabilni“ i skloniji pritiskanju crvenog dugmeta.

Novinar je rekao da je sada opasnija atmosfera nego tokom hladnog rata, jer su tenzije između Sovjetskog Saveza i SAD porasle do tačke da su mnogi počeli da se plaše nuklearnog rata.

Autor je izjavio: „Još uvek je najveća pretnja nuklearni rat. Mislim da smo to zaboravili ili zanemarili“.

„Sada nuklearno oružje poseduje više zemalja nego tokom hladnog rata“.

„Kada razgovarate sa stručnjacima, koji su živeli u tom vremenskom periodu, kažu da je sada zapravo opasnije vreme, delom i zato što imate manje stabilne vođe u državama poput Rusije i SAD.“

Autor tvrdi da se danas nuklearno oružje skladišti na isti način kao i tokom hladnog rata, što je loša vest.

Dodao je: „Nije uspostavljen pravi sistem kontrole nuklearnog oružja. Tek je tokom šezdesetih godina shvaćeno da upotreba ovog oružja neće biti sledeći rat, već „ poslednji“.

U aprilu ove godine, izveštaj Komiteta za međunarodne odnose Doma lordova kaže da je “rizik od upotrebe nuklearnog oružja sada veći nego što je bio tokom hladnog rata.”

Izveštaj je kao razlog za eskalirane tenzije naveo “loše odnose između država koje poseduju ovo oružje, nove sposobnosti i tehnologije”, a jedan stručnjak sada veruje da je to najveći rizik s kojim se suočava čovečanstvo.

Pretnja nuklearnog rata, uključujući SAD, Kinu i Rusiju i dalje je velika pretnja, rekli su naučnici, a klimatske promene su takođe jedan od glavnih razloga za zabrinutost.

Čovečanstvo se sada suočava sa dve istovremeno egzistencijalne pretnje, od kojih svaka treba da bude predmet brige i neposredne pažnje.

Ove velike pretnje – nuklearno oružje i klimatske promene – pogoršane su prošle godine sve većom upotrebom informativnog rata za podrivanje demokratije širom sveta, povećavajući rizik od ovih i drugih pretnji i stavljajući budućnost civilizacije u vanrednu opasnost.

Počela masovna mobilizacija ključnih pomagača ruske vojske! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA