Najnovije

PUTIN: Lenjin je podmetnuo minu pod hiljadugodišnju istoriju Rusije

Vladimir Putin ponovo je veoma negativno ocenio ulogu Lenjina u ruskoj istoriji.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Učinio je to povodom ocene svetski poznatog i priznatog ruskog filmskog režisera Aleksandra Sokurova da „ponovo treba izmisliti Rusiju“.

Tim povodom mu je javno poručio:

„Aleksandar Nikolajevič, mi vas svi volimo, na takođe. Volimo vaše stvaralaštvo koje je izvanredno, ali kako je moguće jednu zemlju izmisliti? Moguće je, moguće! Rusija se može izmisliti iznova! Bio je takav čovek u našoj ne tako davnoj istoriji. Gospodin Uljanov koji je i Starik i Lenjin, a još neke nadimke je imao. Eto, on je izmislio“.

Zato sada, naglasio je predsednik Rusije, vlasti ne znaju šta da rade sa Butovskim poligonom koji je bio jedno od mesta masovnih streljanja.

„Eto, on je naizmišljao! Lenjin je smislio državnu strukturu koja je pod državnost Rusije, koja je formirana hiljadu godina, podmetnula tempiranu bombu“.

Predsednik RF  je obećao da će o ovome nekom drugom prilikom govoriti podrobnije, a prokomentarisao je i mišljenje Sokurova da vlast treba da se „više oslanja na ruski narod“:

„Rekli ste `na Ruse`. A ko su Rusi? Od polovine 9. veka nije praktično bilo nikakvih Rusa. Ruski narod je postepeno nastajao od mnogih etnosa. Ne samo slovenskih, nego i od ugro-finskih i drugih plemena“.

Podsetio je da je na obalama Azovskog i Crnog mora nekada postojao Hazarski kaganat čiji stanovnici su ispovedali judaizam a nisu bili Jevreji:

„To je takođe naš etnos koji je ruski narod upio u sebe. To je prirodni razvoj kojem je nemoguće i nepotrebno smetati. Mi se moramo oslanjati na sve slojeve naše istorije – duboke, veoma interesantne i sadržajne. Moramo sve to analizirati i birati najbolje puteve razvoja za blisku, srednjoročnu i istorijsku perspektivu“.

Putin je i ranije govorio da su Lenjinove ideje dovele ro rušenja „istorijske Rusije“.

Ruski lider je prokomentarisao i susret Vladimira Zelenskog sa nacionalistima u Donbasu i dao svoju prognozu kako bi se mogla razvijati situacija u regionu ako bi ukrajinska vojska zatvorila granicu između Donbasa i Rusije.

Ukrajina stalno insistira:  dajte nam mogućnost vojskom zatvorimo granicu. Samo, zazirem da bi posle toga tamo počela njihova `Srebrenica`. Videli smo kako je predsednik Ukrajine diskutovao sa svojim nacionalistima. Jasno je ko je u Ukrajini jači, ko bi nacionalistima upravljao i šta bi se bez obezbeđenih garancija događalo u Donbasu“.

Putin je upozorio da bi moglo doći i do hajke na ljude koji žive u dvema donbaskim republikama. Podsetio je da je još 2015-te bilo dogovoreno da Kijev donese zakon o amnestiji, ali da ništa nije realizovano.

Vojska Srbije predstavila PVO sistem MTU-4M koji je opremljen LPRS „Strela-2M“ i „Igla“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA