Najnovije

EVO ZAŠTO JE SARAJEVO SINONIM ZA DŽAMAHIRIJU: Vulin žestoko kritikovao histeriju u BiH zbog Handkea!

"Ne znam kakve veze ima Nobelova nagrada za književnost sa Slobodanom Miloševićem, ali znam da se pisci i režiseri vređaju i proteruju iz gradova u kojima nema ni pravde ni slobode ni prava na drugačije mišljenje", izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin (Foto: mod.gov.rs)

- U totalitarnim društvima političari zabranjuju pisce i umetnike, a nigde u Evropi Handkeu nije zabranjeno da dođe osim u Sarajevo, i nigde se ne pita za veru i naciju Emira Kusturice osim u Sarajevu - poručio je Vulin odgovarajući na izjavu ministra unutrašnjih poslova BiH i zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoše Čampare da Vulin unosi konfuziju i nemire u celom regionu, jer je naslednik politike Slobodana Miloševića.

- Da vest o proterivanju Handkea nije potpisana sa Sarajevo mislio bih da je vest iz Rake, prestonice kalifata. Da primitivne i sramne uvrede Emiru Kustiruci nije potpisala SDA, bio bih ubeđen da je u pitanju saopštenje Islamske države. Nije Sarajevo postalo sinonim za DŽamahiriju zbog onih koji u njemu žive, ali jeste zbog onih koji njime vladaju - izjavio je Vulin.

Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, austrijski pisac Peter Handke, proglašen je nepoželjnom osobom u Kantonu Sarajevo.

Ovu odluku je inicijativu Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira Izetbegovića, donela kantonalna skupština na jučerašnjoj sednici.

Handke nepoželjan u Sarajevu i na KiM! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA