Najnovije

DŽONSON PORUČIO ŠKOTIMA: Neće biti novog referenduma! Ostajete u Britaniji!

Britanski premijer Boris DŽonson poručio je danas škotskoj liderki Nikoli Stardžen da neće biti novog referenduma o nezavisnosti Škotske i istakao da se mora poštovati prethodno glasanje iz 2014. godine.

Boris DŽonson (Foto: Jutjub)

Premijer je jasno stavio do znanja da je i dalje protiv drugog referenduma o nezavisnosti, podržavši većinu ljudi u Škotskoj koja ne želi da se vrati podeli i neizvesnosti, navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je dodao da je rezultat referenduma iz 2014. bio odlučujući i da ga treba poštovati.

Liderka Škotske nacionalne partije (SNP) Nikola Stardžen izjavila je ranije danas da je sada vreme da zemlja odluči o svojoj budućnosti i da će njena administracija sledeće nedelje pokrenuti pravna ovlašćenja za raspisivanje referenduma o nezavisnosti.

"Narod Škotske je rekao svoje. Sada je vreme da odlučimo o svojoj budućnosti", rekla je Nikola Stardžen pošto je njena Škotska nacionalna partija povećala broj mesta u britanskom parlamentu.

"Škotska vlada će sledeće nedelje objaviti detaljan, demokratski slučaj prenosa vlasti kako bi se pokrenula pravna procedura za održavanje referenduma", dodala je, pozivajučhi se na administraciju na čijem je čelu u Edinburgu.

Pročitajte OVDE o misteriji nestalog malezijskog aviona.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA