Najnovije

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Jedino što još nije opljačkano u Crnoj Gori je Crkva Hristova! Milovi bezbožnici hoće i to da unište

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je jutros sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u Kutima – Zelenika povodom slave ovoga hrama.

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Jutjub)

U liturgijskoj propovedi nakon čitanja Jevanđelja Vladika je rekao da je Sveti apostol Andrej, kao i apostol Pavle, propovedao Gospoda i po Aziji i po Palestini.

Kazao je da se, kao i sa prvim učenicima, tako sa Crkvom Hristovom događa kroz vekove, do naših vremena.

“Evo vidite i danas, ovde kod nas oni bezbožnici koji su došli posle Drugoga svetskog rata, nastavljaju svoje delo i danas, gone Crkvu Hristovu. Hteli bi da joj presude, pa donose neke svoje lažne zakone, bezbožne zakone, čak i gore zakone od onih koje su doneli staljinisti i titoisti, koji su ubijali i Boga kao nebeskog Oca, a i svoje roditelje. Bogoubice su postajali bratoubice – to uvek biva pravilo“, kazao je on.

Vladika Amfilohije je rekao da jedino što još nije opljačkano u Crnoj Gori jeste Crkva Hristova.

“Ona je vaskrsla, iako su računali da je uništena 1945. godine. Jednoga od tih bivših komunista su pitali: Što vi niste četrdeset i pete stvarali svoju crkvu, ovu što sad hoćete da stvarate? A on im je odgovorio: Mi smo računali da Crkve više nikada neće biti“, rekao je Vladika Amfilohije.

Podsetio je da je tada, na kraju Drugog svetskog rata na pravdi Boga ubijen Mitropolit crnogorski Joanikije sa preko 120 najboljih sveštenika.

“Da ne govorimo koliko je naroda tada pobijeno i prognano i koliko je naroda odbijeno od Crkve Božje i ostalo nekršteno“, podsjetio je Vladika.

Naglasio je da današnji bezbožnice misle da je vlast nešto večno.

“Zaboravljaju da ničija nije do zore gorela, kao što je to narod dobro rekao. Svaka vlast je privremena, a samo je Božja vlast svevremena“, poručio je Mitropolit Amfilohije.

Pročitajte OVDE šta je crnogorskim vlastima poručio Duško Knežević.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA