Najnovije

DEJAN MIROVIĆ IZAZVAO BURU: U Srbiji i Crnoj Gori elita rusofobska, a narod s ljubavlju gleda na Rusiju!

Srpski političar i pravnik Dejan Mirović održao je večeras u Andrićgradu predavanje pod nazivom "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godine.

Dejan Mirović (Foto: Jutjub)

U predavanju je pokušao da objasni da u Srbiji i Crnoj Gori i danas postoji rusofobska elita, prikrivena ili otvorena, i narod koji sa ljubavlju gleda na Rusiju.

- Tema predavanja je rusofobija. Ona je zasnovana na staroj misli Fjodora Mihajloviča Dostojevskog da srpski narod gleda na Rusiju kao na sunce, a da srpska elita gleda na zapad i na jednu ideologiju koja se sastoji u tome da optužuje Rusiju za sva zla sveta - rekao je Mirović novinarima.

On je istakao da je u knjizi pokušao da objasni da i danas u Srbiji i Crnoj Gori ima rusofobska elita, prikrivena ili otvorena, u zavisnosti gde se nalazi u vlasti ili u opoziciji, i jedan narod koji sa ljubavlju gleda na Rusiju i na činjenicu da Rusija pomaže oko Kosova i Metohije, oko Republike Srpske i oko svih drugih političkih, kulturnih i društvenih problema.

Prema njegovim rečima, često se dešava da se Rusija optužuje za ono što nije kriva.

- Sve izjave o podeli Kosova i Metohije apsolutno nisu u saglasju sa Ustavom i Rezolucijom 1244, a i sa ruskom politikom - naveo je Mirović.

On je istakao da mu je izuzetna čast što mu je profesor Emir Kusturica ukazao priliku da održi ovo predavanje i da bude gost u Republici Srpskoj i u Andrićgradu u Andrićevom institutu.

Mirović je objavio više knjiga "Zapad ili Rusija", "Posledice EU integracija", "Argumenti protiv EU" i "Kosovo i Metohija – Palestina, sistem kriza".

Mirović je profesor na Pravnom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Pacolijev savetnik traži da Ivica Dačić odgovara pred Specijalnim sudom u Hagu! Više o tome OVDE.

Izvor: iskra.co

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA