Najnovije

ĐURIĆ BEZ PARDONA: Pacoli vređa žrtve još jednog od zločina u nizu koji je ostao bez kazne!

Ne prihvatamo učešće u utakmici svakodnevnim prebrojavanjem leševa koju nameće Priština, jer je to politika mržnje koja vodi u nova stradanja, saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Đurić je reagovao na tvit odlazećeg kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija koji je optužio Beograd za ubistvo šest srpskih mladića u kafiću “Panda” kod Peći pre 21 godinu.

“Pacoli, da je iskreni humanista, a ne cinik i makijavelista, ne bi tako dosledno istrajavao u negaciji zločina koje su njegovi sunarodnici izvršili nad Srbima. Ako već on i njegovi politički partneri nisu spremni da živim Srbima garantuju jednakopravnost i ljudska prava na Kosovu i Metohiji, mogli bi da pokažu minimum čovečnosti tako što će makar u javnoj komunikaciji pokazati poštovanje za mrtve”, navodi Đurić u saopštenju.

Vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova, Bedžet Pacoli izjavio je večeras da je Beograd naredio ubistvo šest srpskih mladića u kafiću “Panda” kod Peći, pre tačno 21 godinu. 

U postu na Tviteru, Pacoli je naveo da je to učinjeno kako bi se okrivili Albanci za zločin i kako bi došlo do proterivanja Albanaca.

Pacoli se obratio u poruci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kojem je poručio da “objasni roditeljima te dece ubijene u kafiću Panda da su njihovi sinovi žrtvovani kako bi opravdali etničko čišćenje i genocid nad Albancima”.

Kako je naveo Pacoli glavna svrha ovog zločina bila je prikazivanje OVK kao terorističke organizacije uz konstataciju da taj cilj nije postignut.

Pre 21 godinu, 14. decembra 1998, dvojica maskiranih ljudi ušli su u kafić „Panda“, u centru Peći, i rafalnom paljbom iz automatskog oružja usmrtili petoricu srpskih srednjoškolaca i jednog studenta.

Tada su ubijeni: Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović, svi odlični učenici pećke gimnazije „Sveti Sava“ i student Ivan Radević.

Haradinaj ponovo provocira! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA