Najnovije

VACIĆ I DEDEIĆ PORUČUJU: Borićemo se zajedno od Subotice do Bara

Lider Srpske desnice Miša Vacić i predsednik Srpske liste Crne Gore Dobrilo Dedeić precizirali su elemente za integracije srpskih stranaka sa prostora Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Dedeić i Vacić (Foto: Srpska desnica)

U saopštenju posle sastanka dve stranke navodi se “da integrativno Srpstvo, kao politički i ideološki koncept u budućnosti, razlikovaće srpske nacionaliste od građanskih, liberalnih, ''prosrpskih'' ili delimično srpskih, autonomaških, jugoslovenskih i proevropskih političkih stranaka, koje Srbiju, Crnu Goru i dejtonsku BiH vide u Evropskoj uniji ili čak i u NATO paktu”.

“Perspektiva Republike Srpske ne postoji van postepenog ujedinjenja sa Srbijom, baš kao što je Crna Gora klimav državni projekat i lokalna zona pod NATO okupacijom”, konstatovali su sagovornici.

“Srpska desnica i Srpska lista veruju da je snaga srpskog naroda u ujedinjenju na svim poljima, pri čemu je novo državno ujedinjenje imperativ odgovorne politike desničarskih stranaka u srpskim zemljama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vacić i Dedeić: Borićemo se zajedno od Subotice do Bara Lider Srpske desnice Miša Vacić i predsednik Srpske liste Crne Gore Dobrilo Dedeić, tokom sastanka rukovodstava dve političke organizacije u Beogradu, precizirali su elemente za integracije srpskih stranaka sa prostora Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Integrativno Srpstvo, kao politički i ideološki koncept u budućnosti, razlikovaće srpske nacionaliste od građanskih, liberalnih, ''prosrpskih'' ili djelimično srpskih, autonomaških, jugoslovenskih i proevropskih političkih stranaka, koje Srbiju, Crnu Goru i dejtonsku BiH vide u Evropskoj uniji ili čak i u NATO paktu. Perspektiva Republike Srpske ne postoji van postepenog ujedinjenja sa Srbijom, baš kao što je Crna Gora klimav državni projekat i lokalna zona pod NATO okupacijom, konstatovali su sagovornici. Srpska desnica i Srpska lista veruju da je snaga srpskog naroda u ujedinjenju na svim poljima, pri čemu je novo državno ujedinjenje imperativ odgovorne politike desničarskih stranaka u srpskim zemljama. Nacionalnim srpskim strankama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj neophodna je koordinacija — stranačke integracije, savezi i ujedinjavanja. Baš kao što nova desničarska vlast u Srbiji snosi odgovornost za zaštitu srpskih interesa u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, do ujedinjenja sa Srbijom. Paralelno i za opstanak svakog kvadratnog metra Kosova i Metohije u granicama Srbije. Taj proces će trajati, ali ga odgovorni političari mogu učiniti izvesnim, precizirano je na sastanku rukovodstava Srpske desnice i Srpske liste. Borićemo se udruženo od Subotice do Bara, zaključili su Vacić i Dedeić.

A post shared by Miša Vacić (@misavacic) on


Nacionalnim srpskim strankama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj neophodna je koordinacija - stranačke integracije, savezi i ujedinjavanja. Baš kao što nova desničarska vlast u Srbiji snosi odgovornost za zaštitu srpskih interesa u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, do ujedinjenja sa Srbijom. Paralelno i za opstanak svakog kvadratnog metra Kosova i Metohije u granicama Srbije.

Taj proces će trajati, ali ga odgovorni političari mogu učiniti izvesnim, precizirano je na sastanku rukovodstava Srpske desnice i Srpske liste. Borićemo se udruženo od Subotice do Bara”, zaključili su Vacić i Dedeić.

Pročitajte OVDE šta je Miroslav Lazanski poručio ruskim medijima.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA